Considerăm că responsabilitatea socială este unul dintre factorii determinanți în procesul de adaptare și recuperare al perioadei dificile pe care o traversăm cu toții. Punem pe plan secund, în această perioadă, campaniile din informare și conștientizare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje pe care obișnuiam să le organizăm pentru cetățeni și ne ocupăm de o altă categorie de cetățeni, una vulnerabilă, care are nevoie de suport pentru a trece cu bine această grea încercare.

De aceea, FEPRA International, în parteneriat cu Asociația Planeta Verde, anunță lansarea proiectului ,,Responsabilitate Pentru Sănătate’’, proiect gândit să asigure o mai bună calitatea a vieții categoriilor vulnerabile sau funcționarea în siguranță a unor instituții, pe perioada pandemiei.

Proiectul se desfășoară în perioada 21.04 – 31.05.2020, iar beneficiari sunt atât persoane fizice, cât și juridice, fie că vorbim de centre de centre de bătrâni, centre de plasament sau spitale suport COVID 19. Acestea ne pot contacta la adresa afișată mai jos, pentru a ne comunica nevoile pe care le au.

Donațiile făcute de companii mari din România sunt preluate de Asociația Planeta Verde și FEPRA International, care se ocupă ulterior de tot ce înseamnă depozitarea, ambalarea și distribuția acestora donații. De asemenea, implicit, FEPRA pune la dispoziție toate resursele logistice, operaționale, umane și financiare necesare bunei funcționări a campaniei.

Până în acest moment au contribuit 5 companii: Interbrands, Muller, Izvorul Moieciu, VPK Packaging și Perutnina. Amintim că orice companie se poate alătura acestui demers, prin donarea de produse, fie că sunt materiale de protecție medicală sau produse alimentare.

În total, au fost donate și distribuite peste 10 mii de produse, printre care: combinezoane de protecție, măști de protecție cu rezerve, șervețele și produse de igienă, alimente precum iaurturi și mezeluri, apă și ambalaje reutilizabile de carton pentru împachetarea coletelor.

Beneficiarii produselor sunt: Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Organizația Umanitară CONCORDIA, Casa Bună (Voluntariat copii Ferentari), Ansamblul Social Creștin Măgurele, Fundația Star of Hope România, Asociația Copii pentru Viitor, Asociația Conil, Asociația ȘANSA TA, Asociația FDP Protagoniști în Educație, Asociația Maria Holtzhauser, Asociația Hoffnung Romania, Asociația Vreau și Eu să Merg,  Asociația pentru Sprijinul Copiilor cu Cerințe Speciale Dr. Katz, Asociația Sindrom Down București, Centrul de Studii Juridice pentru Drepturile Omului, Asociația Culturală Tonic Production.

,,Cultura noastră organizațională ne-a învățat să privim responsabilitatea ca pe un mod de viață. Iar responsabilitatea vine la pachet cu dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea, principii după care se ghidează exclusiv compania noastră, încă de la început. Până acum, principala noastră responsabilitatea a fost aceea de a educa oamenii și de a-i informa cum să facă corect colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. Acum, schimbăm ușor direcția și ne îndreptăm responsabilitatea pentru a oferi ajutor material acelor oameni care au mare nevoie de el. Și am reușit acest lucru ajutați de alți oameni, respectiv de partenerii noștri, care au dat dovadă de empatie și solidaritate atunci când le-am prezentat inițiativa. Printr-un efort comun, am reușit să implementăm într-o perioadă atât de scurtă acest proiect care vine în sprijinul persoanelor vulnerabile sau a celor care salvează vieți. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în proiect.’’ – a declarat Sorina Bănică, Director de Marketing și Comunicare al FEPRA International.

,,Suntem bucuroși să facem parte din acest proiect. Pentru că responsabilitatea înseamnă empatie, solidaritate și implicare în momente și situații cheie. Iar acum, traversăm un astfel de moment. Sperăm că la încheierea acestei perioade dificile pe care o traversăm acum, cetățenii și companiile, într-un număr din ce în ce mai mare, să adere la acest concept al responsabilității sociale’’ – a declarat Mihaela Papazu, Director General al Asociației Planeta Verde.

Despre FEPRA International: este o societate pe acțiuni, destinată preluării responsabilității producătorilor și importatorilor care pun pe piața din România ambalaje și deșeuri de ambalaje, în vederea realizării obligațiilor legale de reciclare și valorificare a acestora. Sistemul de răspundere extinsă a producătorului este modalitatea prin care România dorește să atingă țintele de țară asumate prin semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană.

 

 

 

Share This