FEPRA: Din ce material sunt făcute noile ambalaje?

Melinda Mureșan: The SmartGreen este noua generație de folie termo ecosustenabilă din polietilenă I’m green™ care are la bază, ca materie primă, trestia de zahăr. Este o sursă biologică, regenerabilă care, prin însăși cultivarea ei, produce oxigen și reduce CO2 din atmosferă.

 

FEPRA: Se poate recicla, la final, alături de alte ambalaje?

Melinda Mureșan: Da, la sfârșitul duratei de viață, folia termo ecosustenabilă The SmartGreen din polietilenă I’m green™ poate fi reciclată în aceleași lanțuri dezvoltate deja pentru polietilena convențională și poate fi reintrodusă în consum de cca. 7 ori.

 

FEPRA: Cât de rezistente sunt?

Melinda Mureșan: Sunt foarte rezistente și diminuează considerabil pierderile cauzate de întreruperi în producție, retururile și refuzurile rezultate ca urmare a neconformității ambalajului.

În plus, produsele și soluțiile din gama The SmartGreen sunt unice pe piața din România.

 

FEPRA: Cu cât se diminuează amprenta de carbon prin fabricarea și folosirea acestor folii?

Melinda Mureșan: Cu o producție anuală de 200 de ktone de polietilenă I’m green™, se reduc emisiile a 984 de ktone de CO2, care, altfel, ar intra în atmosferă în fiecare an. 1 tonă de PE I’m green™ captează 3.09 tone CO2.

 

FEPRA: Cine poate folosi aceste folii?

Melinda Mureșan: Producătorii mari la nivel național și cei multinaționali. Aceștia au trecut la foliile ecosustenabile, pe de o parte pentru că reducerea gazelor cu efect de seră a devenit o urgență, iar pe de alta, pentru că UE impune din ce în ce mai mult companiilor responsabilitatea față de mediu prin folosirea ambalajelor ecosustenabile sau a altor produse responsabile față de natură.

Folia The SmartGreen se adresează tuturor producătorilor din industrii care folosesc folie termocontractibila (ape minerale, sucuri, industria berii, panificație, lactate, conserve, uleiuri, ouă, industrii de prelucrare a lemnului, ceramică, companii de logistică, prelucrarea hârtiei etc.) dar și platformelor de logistică.

Share This