Campania noastră #BrizaReciclării a plecat de la statisticile care spun că anual 33 de mii de deșeuri sunt aruncate de turiști, la întâmplare, pe plajele litoralului românesc, iar în Marea Neagră, zilnic, sunt aduse de apele Dunării 4,2 tone de deșeuri de PLASTIC. #BrizaReciclării s-a desfășurat online și offline, fiind o campanie de conștientizare, informare și sensibilizare a cetățenilor cu privire la această situație gravă.

Concret, în perioada 20 august-20 septembrie, am încercat  să tragem un semnal puternic asupra fenomenului deșeurilor, prin crearea unei rame foto, în social media, care să fie preluată de cel puțin 35 000 de oameni, pentru tot atâtea deșeuri câte se găsesc aruncate pe plaje și în apă. Practic, fiecare ramă preluată de utilizatorii rețelelor sociale a însemnat un apel la conștientizare și colectare selectivă, un tribut adus deșeurilor aruncate inconștient de turiști și o formă de manifest care se le amintească oamenilor că marea și plajele sunt acaparate de deșeuri, iar acest fenomen trebuie stopat. Mai mult, în Vama Veche, la Amphora, am creat un acvariu al deșeurilor, unde turiștii au putut să-și facă poze, să le urce pe paginile lor de social media și să inițieze discuții pe marginea acestui subiect. Tot la Amphora, am avut instalate puncte de colectare selectivă, pe categorii de deșeuri.

Ce am reușit să facem în toată această perioadă:

  • Prin cele 15 puncte de colectare selectivă de pe plaja Amphora am strâns în intervalul 20 august – 20 septembrie 9 TONE (6,2 T Sticlă; 2,54 T PET; 260 kg Aluminiu) deșeuri de ambalaje;
  • Conform statisticilor din Social Media – campania noastră a ajuns la 530 000 de oameni. Aici sunt incluse preluările ramei foto, vizualizări ale spotului și alte info postate de noi cu privire la acest fenomen. Cifra ne bucură enorm pentru că este cu mult peste așteptările și estimările noastre și cumva arată că oamenilor le pasă de acest fenomen.
  • În semn de mulțumire pentru susținerea oamenilor, din online, am donat autorităților locale și operatorilor economici 35 000 saci pentru colectarea deșeurilor de ambalaje din Vama Veche, Limanu și 2 Mai

Le mulțumim, tuturor partenerilor, colaboratorilor și cetățenilor care ne-au susținut în această campanie. Promitem să nu ne oprim, vom continua să derulăm alte și alte proiecte de impact care să ajute la diminuarea fenomenului deșeurilor care nu sunt colectate separat.

De asemenea, ne-a bucurat suportul pe care l-am primit din partea mass mediei. În toată această perioadă campania noastră a avut peste 25 de apariții în presa centrală și regională.

Haideți să privim deșeurile diferit și să construim împreună o lume mai curată!

Share This